Portada > L'Ajuntament > Medi Ambient > Campanya actualització cens Municipal animals de companyia

Campanya actualització cens Municipal animals de companyia

Des de l’Ajuntament de Gualba, en els últims mesos està treballant en tot allò que envolta els animals de companyia, bàsicament per evitar conflictes veïnals de convivència en zones residencials, per disposar de dades actuals de tots animals que puguin facilitar la tasca de l’Ajuntament quan es troba per exemple a un animal abandonat a la via pública, per regular més àmpliament les obligacions i drets de les persones posseïdores d’aquests animals.

Es va organitzar una xerrada informativa sobre el comportament dels gossos en entorns residencials, a fi que totes aquelles persones interessades poguessin rebre petits consells per millora la convivència.

S’ha redactat una nova ordenança municipal sobre la tinença d’animals de companyia, la qual es preveu la seva aprovació definitiva aquest estiu data en que es podrà consultar a la WEB, ordenança on s’ha ampliat tot allò que regula les obligacions i drets dels propietaris dels animals i que s’ha actualitzat la normativa general. 

I finalment , comunicar-vos que s’ha preparat una campanya d’actualització del cens municipal d’animals de companyia, que s’iniciarà el proper 25/06/2012.

Intentem entre tots, en els temps que vivim, contribuir a una bona convivència entre veïns i a evitar conflictes innecessaris.

El passat 25/06/2012, es va iniciar la campanya per a actualitzar el cens municipal que disposa l’Ajuntament de Gualba.

Si en tens un, hauràs de fer el següent:

  • Descarregar el model d’inscripció que adjuntem a continuació o bé apropar-te a l’Ajuntament que te’n lliuraran un.
  • Complimentar el model i adjuntar-hi  fotocòpia del DNI del propietari, document d’ identificació de l’animal, i en cas que es tracti d’un gos considerat potencialment perillós, la documentació específica requerida per aquest tipus d’animals d’acord amb la legislació vigent.
  • Amb tot plegat, cal que et personis a l’Ajuntament per lliurar-ho i s’introduiran les dades del animal en el programa del cens municipal. L’Ajuntament et donarà una xapa amb el número de registre que li correspon.

La xapa i el “xip” ens permetran portar un bon control sanitari de l’animal, així com la localització de la persona responsable en cas de pèrdua. Així mateix, cal tenir en compte que el cens municipal és important per avaluar les dades sobre els animals de companyia al nostre poble.

Petits consells a seguir

De la xerrada informativa que es va organitzar, per part d’una empresa especialista, es van despendre aquests petits consells que poden ésser profitosos:

  • El gos crea el seu propi espai i es defensa dels intrusos. És molt aconsellable  conèixer  a fons els punts forts i dèbils de la raça a la que correspon.
  • Pel que fa a l’alimentació, cal adaptar-la  a les diferents etapes (cadell, adolescent, adult i vell). Un excés en el menjar pot provocar un excés d’energia.
  • El joc els hi és un estimulant i una manera de controlar els estats d’excitació.
  • Ensenyar una ordre potser útil quan el gos no fa cas, però no cal abusar-ne. Retirar el gos d’allò que més desitja és el càstig més efectiu que podem fer-li.
  • Quan un gos mossega, abans ha mostrat un seguit de senyals clares de les seves intencions.
  • La decisió de tenir-ne un s’ha de prendre amb responsabilitat, i plantejar-se si li podrem dedicar temps cada dia. Necessita sortir a passejar, córrer, gastar energia, olorar tranquil·lament i fer les seves necessitats, com a mínim un parell de cops al dia.
  • A casa, hem de procurar que disposin de prou espai,  hem d’evitar que s’escapin, hem de vigilar que no molestin als vianants, i hem d’evitar que lladrin o udolin sobretot a les nits.