Portada > Gualba Mots

Gualba Mots

GUALBA MOTS 2024

 

 PRESENTACIÓ

Aquest any el GUALBA MOTS. LLEGENDES DE MONTSENY ve farcit d’un munt d’activitats dirigides a totes les edats.

 

Els alumnes de l’escola “Aqua Alba” seran els primers a escoltar llegendes de la mà de les narradores Núria Olivé i l’Elena Codó. De totes les històries escoltades, cada curs triarà una llegenda i en farà una activitat plàstica: crearan portes i finestres que quedaran exposades a la Riera de Gualba durant tot el festival; però no només ells faran portes, sinó també els infants de la “Cuca de Llum” i els alumnes de tres centres educatius del territori. I és que enguany s’uneixen a la festa alumnes de l’escola del “Montnegre”, “Vallgorguina i “Damià Mateu”. Aquestes tres escoles no sols participaran en les creacions plàstiques, sinó que també gaudiran, conjuntament amb els alumnes de 5è d’“Aqua Alba”, d’una jornada de llegenda al poble veient l’espectacle “La Princesa en texans”, de la Companyia Sgratta, i fent un Joc de Portes per la Riera.

Per a tots aquells que us agrada passejar us recomanem que feu el RECORREGUT DE PORTES DE LLEGENDA. Per als més xafarders, que vulguin descobrir quin personatge viu a dins de cada porta/finestra, podeu ferservir els QR que els alumnes de 4t d’”Aqua Alba” han creat; hi trobareu els seus habitants amb intel·ligència artificial!

Els més menuts, els infants de la “Cuca Llum”, tindran una sessió especial per poder introduir-se en el món de les llegendes, mentre que els JOVES DE GUALBA participaran d’un Escape Room literari. A veure si en poden sortir!

Aquells que us agradi llegir, aquest any el Bibliobús estarà present el divendres al matí i portaran documents sobre el territori, però, a més, ens ofereixen una sessió de contes amb la Núria Clemares el dissabte al matí. A més, aquell mateix dissabte tindrem la presentació del llibre 101 anècdotes del Montseny, d’Andreu Pujol.

Si realment el que us agrada són les històries de por, prepareu-vos. Porteu llanterna, abric i valentia per poder escoltar la LAura de CoNtes en un recorregut a les fosques per morir-se de por. Però no patiu, si sou porucs també hi haurà llegendes del Montseny per a totes les edats amb la Companyia la Senyoreta.

I finalment, per als adults, hem convidat un narrador perquè ens expliqui llegendes d’una altra zona. En Yoshi Hioki ens narrarà històries del Japó per posar punt i final a un cap de setmana farcit de paraules.

Georgina de Yebra