• FIRA DE BRUIXES 2018

  • Benvinguts a la Fira de Fetilleres de Gualba!

    El pròxim 6 de juliol de 2024 tindrà lloc la 10ª edició de l’abans anomenada Fira de Bruixes, i des d’enguany; Gualba, Vall de Fetilleres.

    Aquest canvi, no només de nom, sinó de format en general, és un procés natural acord amb la història de les dones que se les titllava de bruixes. Aquestes “bruixes”, no eren bruixes, eren dones; però l’estigma de l’època, va provocar que dones lliures, independents, amb coneixements, i autosuficients, fossin assenyalades com a bruixes per part de la Inquisició i la pròpia societat.

    És per això, que no volem centrar una Fira en la figura de la bruixa, com a personatge malèfic i de conte, sinó en el paper i imatge de la dona. Alhora, cal afegir, que la representació teatral duta a terme per l’Associació 12+1, ja l’any passat va agafar aquest canvi d’aires, i creiem que la Fira els ha d’acompanyar; ja que va ser gràcies al renom que va anar agafant la representació, que es va començar el format de fira.

    Esperem que el nou format el disfruteu tant com nosaltres ho estem fent organitzant-lo.

LA LLEGENDA DEL GORG NEGRE

Escenifiquem el conjur de les bruixes que porta a la desfeta de les collites i som els pagesos. Farts de les malediccions, es rebel·len i demanen consell al capellà, que els diu que el mal es combat amb el bé.
Tots plegats en processó es dirigeixen al gorg negre per plantar unes creus amb l'objectiu de fer desaparèixer les bruixes per sempre més.

ACTIVITATS - 06 de juliol de 2024 tarda-nit

 

 

 Dissabte 06 de juliol de 2024

17h

PARADES DE PRODUCTE ESOTÈRICS, ARTESANALS, ALIMENTACIÓ ...

TALLERS PER A LA CANALLA

TAROT