Portada > Actualitat > Noticies > 15 de juny - Dia mundial de la presa de consciència sobre l'abús i maltractament a les persones grans

NOTÍCIES

14/06/2024

El dia 15 de juny ens sumem al Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans per rebutjar aquesta forma de violència tan oculta i silenciada, i a l’hora poc investigada.  


El grup “Bons Tractes a les persones grans”, del Consell Comarcal del Vallès Oriental, treballa per fer visible aquesta xacra social i per millorar la detecció i abordatge d’aquestes situacions.  


El silenci per part de les víctimes habitualment és a causa de la por a les represàlies, a l’aïllament social, a la falta de consciència, o per causa d’un deteriorament cognitiu.

 
Malauradament, aquests fets tenen lloc amb molta freqüència i es presenten en diferents formes: maltractament econòmic, físic, psicològic o emocional, sexual, negligència, abandó i altres vulneracions de drets.  


L’any 2023 es van detectar 82 casos de maltractaments a persones grans al Vallès Oriental (segons dades comunicades al grup de treball contra els maltractaments a les persones grans, de la Diputació de Barcelona). L’OMS (Organització Mundial de la Salut) estima que 1 de cada 10 persones grans pateix algun tipus de maltractament.  


Treballem per fer visible aquest fenomen que, malauradament, va en augment, i per contribuir en la millora de la qualitat de vida de les persones grans.  


Permetem que les persones grans d’avui gaudeixin d’una última etapa vital en la qual es respectin els seus drets, la seva dignitat i la seva persona i construïm el futur que voldríem per a nosaltres mateixes.

Arxius adjunts

Arxivat a: General