Portada > Actualitat > Noticies > NOU COMUNICAT INFORMATIU ALS USUARIS D’AIGUA POTABLE A DATA 13/12/2023

NOTÍCIES

13/12/2023

A causa de la greu sequera que estem patint, la situació de l’abastiment d’aigua de boca al municipi és crítica, fa mesos que hem sobrepassat les previsions de reserves que hi havia per aquest any.

Volem agrair des de l’Ajuntament el suport que hem tingut d’Aymar S.A.U. ja que la seva col·laboració ha permès que en aquests moments encara puguem subministrar aigua a la xarxa.

Per la configuració de la xarxa municipal alimentar-se només de cisternes d’aigua no és viable, el màxim que es pot aconseguir per aquests mitjans és només la meitat del consum diari.

Estem treballant per tal de retornar els nivells de fluorurs dintre del nivell de potabilitat, amb el suport del departament de Sanitat, la Diputació, l’ACA i ATL; així i tot, no tornarem a qualificar l’aigua de boca com a apta pel consum humà fins assegurar l’estabilitat de les lectures.

Per tal de clarificar l’estat actual de l’aigua, des de Sanitat s’ha indicat que no és perillós el consum ocasional.

Amb tot, NO PLOU, i l’aportació d’aigua de pluja recollida a la riera, és inexistent des de l’estiu.

De cara a poder garantir amb normalitat disposar d’aigua de consum estem avançant en diverses línies de treball complementàries i sense renunciar a cap d’elles:

  • Des d’ATL per connectar al pou que, passant pel poble, Alimenta la xarxa metropolitana.

                 Tot i ser una opció que seria temporal fins que ens connectem a la dessaladora, és la més ràpida d’execució, després de presentar per part de l’ajuntament un informe tècnic aquesta setmana venen a valorar tècnicament la connexió.

  • Des del pou del Tordera, tot i que els tràmits són molts i el cost és el més elevat.
  • La connexió a la dessaladora passa primer perquè s’ampliï la planta i es faci la conducció, depèn exclusivament d’altres administracions i té un llarg període d’execució.
  • La cessió de la gestió per un llarg període de temps a una comercialitzadora (Agbar) i que es cuidessin ells de subministrar, tot i la pujada de tarifes i les experiències d’altres municipis.

Des de l’Ajuntament continuem treballant per solucionar aquesta situació el més aviat possible i us anirem informant dels avenços a mida que es vagin produint.

 Estem a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte al respecte, us podeu adreçar a l’Ajuntament per telèfon 938487027 o bé per e-mail al (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

 L'Alcaldessa

Olga Hernáiz Olías

Arxivat a: General