Portada > Actualitat > Noticies > CAMPANYA EVITAR LES TOVALLOLETES HUMIDES

NOTÍCIES

04/12/2023

El consum de les tovalloletes humides s'ha incrementat notablement durant els darrers anys, avui en dia és un dels articles més habituals en la higiene diària de moltes persones i famílies.

- Les tovalloletes humides s'han convertit en un residu molt perillós, estan generalment fetes de fibres de cel·lulosa no teixida i plàstic i no es desintegren, i quan es llencen al vàter acaben causant un greu problema tant a la xarxa de sanejament del municipi com al medi ambient.
- La majoria arriben gairebé senceres a les depuradores, generen embussos i grans sobrecostos que acaba repercutint en la ciutadania. Es calcula que els costos de sanejament de les depuradores són de 500 a 1000 milions d'euros l'any a tot Europa.
- La campanya "SOS WC", impulsada des de la Generalitat de Catalunya amb l'Agència Catalana de l'Aigua amb l'eslògan "El vàter no és una paperera" té com a objectiu conscienciar a la ciutadania i demanar la seva responsabilitat i implicació activa en la bona gestió dels residus, per tal de ser més respectuosos amb el medi ambient i la gestió de l'aigua.
L'Ajuntament de Gualba s'afegeix a la campanya "SOS WC" per tal de reduir l'ús de les tovalloletes humides i que, si se'n fan servir, es dipositin directament a les escombraries i no es llencin pel vàter. D'aquesta manera podrem ser més respectuosos amb el medi ambient i la gestió de l'aigua i a la vegada evitar la major part dels embussos que actualment es produeixen a la depuradora municipal.
Bones pràctiques:
- No les llencis al vàter encara que l'envàs t'indiqui que ho pots fer.
- Escull les marques amb menys impacte ambiental i menys repercussions sobre la salut, incloent-hi l'envàs.
- Limita el seu ús en la mesura del possible.
- Substitueix-les per tovalloletes de roba. Te les pots fer tu mateix o comprar-les a botigues especialitzades i transportar-les ja humides dins una carmanyola o portar un esprai per humitejar-les.
- Utilitza l'esponja, la mà, el paper higiènic o el bidet.
- No les llenceu a la natura, també es troben sovint.

Recorda, llençar tovalloletes té un impacte negatiu per l'ecosistema, la nostra salut i la nostra economia!! La millor tovalloleta és la que no fem servir.

Arxius adjunts

Arxivat a: General