Portada > Actualitat > Noticies > NOTA INFORMATIVA Estalvi d’aigua en període de sequera

NOTÍCIES

24/03/2023

Catalunya està vivint un període de sequera intensa. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està fent un seguiment de les conques internes i, per aquest motiu, va declarar al setembre passat l’alerta hidrològica a la major part del territori català. Gualba també es veu afectada per aquesta alerta com ja es va informar. Recentment altres municipis del territori català han entrat en la fase d’excepcionalitat. En el cas de Gualba, el pantà de Santa Fe que ens proporciona aigua al municipi , es troba en situació extrema i delicada, amb una baixa acumulació d’aigua. És per aquest motiu que us demanem que tingueu mesura en el consum d’aigua municipal.

Per l’estat d’Alerta Hidrològica que ens trobem hi ha una sèrie de limitacions en l’ús d’aigua que dicta l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i que podem consultar en el portal de la sequera de la Generalitat de Catalunya (https:/sequera.gencat.cat). S'estableixen limitacions particulars per a determinats usos urbans que han de complir tots els municipis com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’ompliment de fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, les limitacions en l’ompliment de piscines, la limitació en la neteja de vehicles, entre d’altres.

En motiu de la baixa concentració d’aigua al pantà de Santa Fe que ens proporciona l’aigua de consum al municipi, demanem tenir en compte aquestes limitacions i en especial els usos que fem servir en l’àmbit domèstic. Demanem tenir cura pel màxim estalvi possible d’aigua mentre no tinguem un episodi de pluges que permeti anar omplint el pantà.

Agraint  la vostra col·laboració,

Arxivat a: General