Portada > Actualitat > Noticies > Arxiu Municipal de Gualba "Afecten els microorganismes als documents?

NOTÍCIES

18/07/2022

Afecten els microorganismes als documents?  El cas del padró d’habitants de Gualba de 1871

  

Segurament aquesta pregunta t’ha fet pensar...

El padró d’habitants és un document molt important que ens ajuda a conèixer quins han estat els habitants del nostre municipi, d’on provenien, quin era el seu ofici, les unitats familiars...

Des de la Xarxa d’Arxius Municipals vetllem per tal de que el patrimoni documental es mantingui en les millors condicions possibles i evitar l’aparició i proliferació de microorganismes en els documents. Alguns documents de l’arxiu, com aquest padró d’habitants, ja tenen més de cent anys i amb el temps han estat dipositats en diferents espais on les condicions d’instal·lació i ambientals, pot ser, no han estat sempre prou bones i han desenvolupat patologies que no podem ignorar, com ara la presència de microorganismes.

És per això  que s’inicien els treballs de conservació-restauració de tractament d’infeccions per microorganismes que, amb caràcter urgent, es consideren necessaris.

Aquesta acció s’emmarca en el Programa de Restauració promogut des del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals que coordina l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Aquests treballs es portaran a terme al taller de la restauradora Anna Ferran.

 

 

 

Arxivat a: General