Portada > Actualitat > Noticies > Els contenidors d’Humana recuperen més de cinc tones de tèxtil usat a Gualba al 2021 per a donar-les una segona vida

NOTÍCIES

20/01/2022

• La recollida selectiva del residu tèxtil augmenta el 43% i confirma la recuperació del servei. • L’entitat sense ànim de lucre recupera l’equivalent a 20.000 articles de roba, que podran allargar-ne la vida útil via reutilització i reciclatge.

La recollida selectiva del residu tèxtil per part d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha augmentat un 43% a Gualba al 2021. Així es desprèn del balanç realitzat per l'entitat, que l'any passat hi va recuperar més de cinc tones de tèxtil usat per a donar-les una segona vida amb un benefici ambiental i social. La reutilització del tèxtil és clau per a l'economia circular i la creació d'ocupació verda, per això aquesta organització aposta des de fa 35 anys per donar una segona vida als articles de roba que no s'utilitzen.

 

L'entitat sense ànim de lucre va recuperar 5.144 kg l'any passat per 3.597 de l'exercici anterior, la qual cosa es tradueix en un increment del 43%. El residu tèxtil (roba, calçat, complements i tèxtil de llar), que es diposita en els contenidors situats en la via pública, equival a 20.000 articles de roba que són classificats a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). La major part tindrà una segona vida: el 50% es pot reutilitzar i més del 35%, reciclar.

Arxivat a: General