Portada > Actualitat > Noticies > Humana recupera dues tones de tèxtil usat a Gualba al primer semestre amb un benefici ambiental i social

NOTÍCIES

29/07/2021

La recollida selectiva de gener a juny equival a 9.200 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades amb finalitat social.

És un augment del 49% respecte al mateix període de l’any passat.

La recuperació del residu tèxtil representa enguany un estalvi de sis tones de CO2 no emeses a l’atmosfera.

Humana ha recuperat 2.055 kg de tèxtil usat a Gualba durant el primer semestre del 2021 per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclat. La recollida selectiva de residu tèxtil representa un augment del 49,8% respecte els primers sis mesos de l’any passat (1.372 kg).

Els donants han revisat l’armari i han dipositat als contenidors de la Fundació la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen. Les més de dues tones recuperades per Humana equivalen a 9.200 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran perllongat el cicle de vida útil.

Aquesta gestió implica un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre representa un estalvi de sis tones de CO2 no emeses a l'atmosfera.

El segon benefici és social: consisteix en la creació d’ocupació verda, Humana hi genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials: després de més de tres dècades d'activitat, tres milions de persones s'han vist involucrades als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals; són projectes centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l'agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions.

Arxivat a: General