Portada > Actualitat > Noticies > El MITECO llança una manifestació d'interès per a identificar projectes tractors per afrontar el repte demogràfic i la lluita contra la despoblació

NOTÍCIES

03/12/2020

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) llança una manifestació d'interès (Call for Interest) orientada a identificar i localitzar projectes solvents amb impacte per al repte demogràfic i la lluita contra la despoblació que ja s'estan duent a terme, en relació amb alguns dels components que configuren el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

En aquest sentit, de cara a accentuar l'impacte dels projectes impulsats en el Pla de Recuperació, es pretén identificar actors interessats a dur a terme accions concretes per abordar el repte demogràfic i orientades als municipis de menys de 5.000 habitants. Aquestes són algunes d'aquestes àrees d'actuació: 

  • Impuls a la transició energètica com a palanca d'atracció d'activitat i població a partir de l'energia sostenible i assequible; incloent les comunitats energètiques, la millora de l'eficiència energètica i rehabilitació de l'entorn edificat i d'habitatges en el medi rural, el desplegament de renovables i la mobilitat sostenible.
  • Impuls de la bioeconomia, mitjançant l'aprofitament sostenible de recursos endògens (agraris, forestals, vinculats a la protecció de la biodiversitat, etc.)
  • Sanejament i depuració en nuclis rurals.
  • Connectivitat digital en àrees rurals de difícil cobertura, tant de banda ampla com a mòbil.
  • Destinacions turístiques sostenibles en el medi rural.
  • Recuperació del patrimoni i difusió de projectes culturals.
  • Atenció i cura de les persones en àrees rurals o en despoblació.
  • Projectes de transformació social.

Les manifestacions d'interès recollides ajudaran a ampliar el coneixement de l'MITECO al voltant de projectes viables orientats a lluitar contra la despoblació i afavorir la cohesió territorial en els petits municipis i facilitar el llançament de nous projectes d'impacte davant el repte demogràfic en el marc del Pla de Recuperació.

Els interessats a remetre les seves manifestacions d'interès hauran de fer-ho abans del proper 23 de desembre de 2020 a la següent adreça de correu electrònic:

(Necessites javascript per veure aquest correu-e), indicant en l'assumpte del missatge "Manifestació d'Interès - Repte Demogràfic" i omplint la convocatòria que s'adjunta en aquesta nota i que es pot trobar a la pàgina web de l'MITECO

 

Arxius adjunts

Arxivat a: General