Portada > Actualitat > Noticies > Comunicat d'increment de cabal a la Riera de Gualba

NOTÍCIES

21/01/2020

Es comunica que, segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua, s'ha superat el nivell d'alerta en el riu Tordera a l'estació de Fogars de la Selva amb 50m3/s i a l'estació de capçalera de la Llavina amb 10m3/s. El cabal del riu és superior a l'habitual i es poden veure afectats punts baixos i de creuament de la llera al riu al tram especificat. Es preveu que les pluges continuïn durant les properes hores i, per tant, el cabal pot continuar creixent. Les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya continuen anunciant precipitacions abundants a la zona per les properes hores. Anirem actualitzant la informació en funció de l'evolució de l'episodi.

Es recomana evitar els accessos a la llera del riu, guals, creuaments a nivell i punts baixos als següents municipis:

  • Riu Tordera: Montseny (EA), Fogars de Montclús, Sant Pere de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Gualba, Sant Celoni (EA), Sant Feliu de Buixalleu, Fogars de la Selva (EA), Hostalric, Massanes, Fogars de la Selva (EA), Maçanet de la Selva, Fogars de la Selva, Tordera, Palafolls, Blanes, Malgrat de Mar

  • Riera de Gualba: embassament de Santa Fe, Fogars de Montclús, Gualba

  • Riera d'Arbúcies: Viladrau, Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu, Hostalric

  • Riera de Santa Coloma: Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Maçanet de la Selva, Massanes, Maçanet de la Selva Sèquia de Sils: Caldes de Malavella, Sils, Maçanet de la Selva

Actuacions durant l'increment de cabal:

  • Mantenir el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera.

  • Aviseu aquelles persones que facin activitats a la llera del riu.

Recordeu de reportar, si en teniu, les incidències al CECAT i recordeu que es manté activat en fase d'Alerta el Pla Inuncat.

Arxivat a: General