Portada > Actualitat > Noticies > Actualització de les mesures econòmiques preses per l'Ajuntament de Gualba per fer front a la pandèmia del COVID-19

NOTÍCIES

24/03/2020

Des de l’Ajuntament, i d’acord amb les competències que tenim, continuem treballant per garantir el menor impacte possible en les persones i en les entitats dels efectes en el nostre municipi de la pandèmia del Covid-19. Des de la Generalitat de Catalunya i des de l’Estat s’estan prenent mesures econòmiques en els seus àmbits de competència, de les què tots en podem beneficiar. D’aquestes mesures s’està informant a través dels canals del Govern de Catalunya i del de l’Estat.

Com a Ajuntament acordem el següent:

 

  • Reducció del cànon de l’aigua al 50% els mesos d’abril i maig seguint els acords del Govern de Catalunya a tos els usuaris domèstics i a les indústries i la resta d’activitats econòmiques (petites i mitjanes empreses, comerços i autònoms).
  • Ajornament de diferents taxes i impostos de l’Ajuntament, inclòs el de vehicles, fins a finals de maig o primers de juny.
  • Subvencionar a la llar d’infants La Cuca de Llum per fer front a la reducció de la quota que pagaran els pares corresponent als dies de no activitat lectiva com a conseqüència del tancament pel Covid-19 durant el mesos de març i d’abril.
  • Bonificació de la taxa d’escombraries corresponent al període d’estat d’alarma als establiments del municipi afectats per la resolució d’obligat tancament dictada pel Govern de Catalunya.
  • Es restarà la part proporcional de la quota que paguen els bars i restaurants per les terrasses del municipi corresponent als dies d’obligat tancament com a conseqüència de les afectacions pel Covid-19.
  • Pel que fa al petit comerç i a les empreses del municipi s’està estudiant l’endarreriment de les quotes de taxes que hagin de pagar properament a l’Ajuntament.
  • Repartiment de les targetes moneder per a les famílies que tenen concedides les beques menjador.
  • Es facilita a les famílies amb vulnerabilitat el contacte directe amb els serveis socials de l’Ajuntament que estudiaran cada cas i les possibilitats d’atenció que se’n derivin.
  • Suspensió de la quota de l’activitat d’aeròbic i pel que fa al curs d’anglès es retornarà la part proporcional. Igualment pel que fa al curs d’anglès s’ha gestionat amb l’empresa per tal que es puguin fer activitats de forma telemàtica, o que puguin recuperar les hores més endavant.
  • Amb el proveïdors i amb les empreses que treballen habitualment amb l’Ajuntament, estem concertant les seves feines per tal que es puguin mantenir els serveis.

 

Continuarem informant del desenvolupament d’aquestes mesures i d’altres que s’esdevinguin.

Recordeu que podeu accedir telefònicament a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament o fer les gestions que considereu a través de l’administració electrònica.

 

Marc Uriach Cortinas

Alcalde de Gualba

 

 

Arxivat a: General