Portada > Actualitat > Noticies > Mesures econòmiques per l'Ajuntament de Gualba per fer front a la situació provocada pe la pandemia del COVID-19

NOTÍCIES

17/03/2020

 

Des de l’Ajuntament, i d’acord amb les competències que tenim, continuem treballant per garantir el menor impacte possible en les persones i en les entitats dels efectes en el nostre municipi de la pandèmia del Covid-19. Des de la Generalitat de Catalunya i des de l’Estat s’estan prenent mesures econòmiques en els seus àmbits de competència, de les què tots en podem beneficiar. D’aquestes mesures s’està informant a través dels canals del Govern de Catalunya i del de l’Estat.

Com a Ajuntament acordem el següent:

  • Es suspèn la quota de l’activitat d’aeròbic i pel que fa al curs d’anglès es retornarà la part proporcional. Igualment pel que fa al curs d’anglès s’està gestionant amb l’empresa per tal que es puguin fer activitats de forma telemàtica.
  • Es restarà la part proporcional de la quota que paguen els bars i restaurants per les terrasses del municipi corresponent als dies d’obligat tancament com a conseqüència de les afectacions pel Covid-19.
  • S’està treballant amb la Diputació de Barcelona, que gestiona els pagament dels impostos municipals, l’ajornament d’algunes quotes.
  • Es facilita a les famílies amb necessitats econòmiques el contacte directe amb els serveis socials de l’Ajuntament que estudiaran cada cas i les possibilitats d’atenció que se’n derivin.
  • Amb el proveïdors i amb les empreses que treballen habitualment amb l’Ajuntament, estem concertant les seves feines per tal que es puguin mantenir els serveis.
  • Pel que fa al petit comerç i a les empreses del municipi s’està estudiant l’endarreriment de les quotes de taxes que hagin de pagar properament a l’Ajuntament.
  • Ens consta que el Govern de la Generalitat activarà en breu un sistema per al cobrament de les beques de menjador escolar per a aquelles famílies que les tenen concedides. Avisarem quan tinguem més informació.

Continuarem informant del desenvolupament d’aquestes mesures i d’altres que s’esdevinguin.

Recordeu que podeu accedir telefònicament a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament o fer les gestions que considereu a través de l’administració electrònica.

 

Marc Uriach Cortinas

Alcalde de Gualba

 

 

Arxivat a: General