Portada > Actualitat > Noticies > EXCURSIÓ A LA MATERNITAT D’ELNA I VOLTANTS DIUMENGE 23 DE SETEMBRE DE 2018

NOTÍCIES

22/06/2018

Excursió d’1 dia a la Maternitat d’Elna, a la Catalunya Nord (França), per conèixer la historia que va liderar la infermera Elisabeth Eidenbenz (1913-2011) qui, des del 1939, va acollir les dones embarassades que es van exiliar, després de la guerra civil espanyola, als camps de concentració del sud de França i les va acollir en un palauet abandonat per facilitar que poguessin donar a llum en condicions decents.

Fins al 1944, la institució que es coneix com la Maternitat d'Elna, va portar al món al voltant de 600 nadons i, fins i tot, va recollir mares jueves que fugien de la persecució nazi durant la Segona Guerra Mundial.

Durant total la sortida ens acompanyarà l’escriptora del llibre 'La Maternitat d'Elna', Assumpta Montellà qui ens explicarà un dels capítols més dramàtics, emotius i desconeguts de la nostra postguerra. La sortida inclourà el dinar i el transport des de Gualba.

Els qui estigueu interessats en participar de la sortida us heu d’inscriure prèviament a l’Ajuntament per tal de fer la reserva.

Més endavant s’informarà dels detalls de la sortida  a les persones que s’hagin inscrit prèviament així com del dia que es farà una conferència prèvia a la sortida per explicar el context històric.

Arxivat a: General